Follow Me

March 8, 2018

La vida és moviment. Per molt que a voltes escollim quedar-nos quiets, desitjant que res canvïi, la vida avança i transforma al seu pas relacions, paisatges, cossos, pensaments, emocions i tot allò que ens envolta i ens conforma. Res pot ser ara com era ahir.

Sovint m'he descobert volent atrapar moments en què una manta de plenitud m'ha cobert de cap a peus. Moments que voldria estirar per sempre, retenint totes les sensacions corporals dins meu, com si p

ogués tapar l'olla i no deixar-les fugir. I tanco els ulls i m'esforço a recordar totes les sensacions per a reviure-les i, així, retenir-les uns instants més, mentre sento que s'escolen com l'aigua entre els dits i el moviment de la vida se les endú. Perquè la vida no s'atura. 

Nosaltres som moviment. Per molt quiets que romanguem no podem deixar de sentir, de bategar, de respirar, de pensar, d'observar la vida i d'actuar. Som un moviment orgànic intern, integrat al cicle natural. Un moviment sovint aliè i imperceptible al nostre f...

October 18, 2017

Foto: www.lamenteesmaravillosa.com

Vivim un moment excepcional, carregat gairebé a diari d’esdeveniments que ens  colpegen emocionalment, ens capgiren la quotidianitat, les converses, els hàbits de relació, etc.

L’emoció és a flor de pell i el cos i l’ànima s’encongeixen per la  

Indignació, ràbia associada a un sentiment de profunda injustícia

Frustració, en veure esmicolar-se el desig de comprensió i reconeixement

Incomprensió, davant l’odi que es desferma i fomenta a consciència

Desemparament, quan les institucions giren l’esquena

Humiliació, per l’arrogància, la prepotència i la mentida practicades com a estratègia

Por, del que pot venir, de la repressió que ja és, però a la que no li coneixem límits

Tristesa, pel que de ben segur perdrem pel camí, pel que ja estem perdent dia a dia en democràcia, llibertat i convivència

Un nus ens oprimeix el pit; ens tanca l’estómac;  ens omple la gola de tot el que voldríem cridar o ens confon el pensament; o una mica tot alhora.

Hi ha lloc, també, per emo...

September 3, 2017

Escoltar el cos per a mantenir l’equilibri; conèixer-ne els límits; sostenir l’energia.

Escoltar l’emoció per a gestionar la perseverança i la resistència, vèncer les pors, reconèixer la imprudèncPia, acceptar la frustració, sostenir l’entusiasme, projectar la ràbia cap a l’esforç.

Escoltar el pensament per a mantenir-se lúcid i flexible per a entomar el que vingui amb lleugeresa i agilitat sense perdre de vista l’objectiu.

Escoltar el cos, l‘emoció i els pensaments de qui tinc a prop per a equilibrar, compensar, reforçar, sostenir, acompanyar.

Escoltar el batec del grup per a fondre’m en un conjunt harmònic, orgànic, íntegre, entregat a un somni col·lectiu, capaç de mostrar la gran bellesa de l’ésser humà.

_______________________________________________________________________________________

Presencia, escucha, atención

Escuchar el cuerpo para mantener el equilibrio; conocer sus límites; sostener la energía.

Escuchar la emoción para gestionar la perseverancia y la resistencia, vencer los mie...

April 2, 2017

El procés d’acompanyar els altres al creixement i desenvolupament és apassionant. Estar al costat d’algun infant, jove o adult que aprèn, que descobreix, que creix i poder-lo acompanyar en aquest procés és una tasca fascinant, que ens permet a nosaltres mateixos tornar a mirar les coses des d’una perspectiva nova, sota unes ulleres construïdes per una experiència diferent de la nostra o, en el cas dels infants més petits, sota unes ulleres quasi transparents.

Aquesta tasca pot resultar enormement agraïda i reconfortant. Ara bé, quan realitzem aquest acompanyament sense estar alineades amb nosaltres mateixes i amb el sistema, quan el fem des d’un lloc que no ens sentim com a propi i genuí, pot resultar una tasca feixuga i desgastant. I encara més quan això es dóna en un context de grup. Facilitar el procés educatiu de manera orgànica requereix d’una gran coherència i honestedat i d’una gran escolta interna, a banda de bones dosis de passió.

Parlem de facilitar el procés educatiu, ja que e...

February 13, 2017

Portem a Barcelona el taller IMPULSARTE, facilitat per Maria Jesús Zea, una gran mestra en la generació d'aprenentatge a través del treball corporal.

Per a persones inquietes i amb ganes de moure's.

Per a tothom que vulgui connectar amb la seva força i el seu moment vital per a generar moviments transformadors.

Per a professionals de l'acompanyament, que vulguin connectar amb el moviment com a eina d'aprenentatger i transformació.

No us el perdeu!

________________________________________________________________________

Traemos a Barcelona el taller IMPULSARTE, facilitado por Maria Jesús Zea, una gran maestra en la generación de aprendizaje a través del trabajo corporal.

Para personas inquietas y con ganas de moverse.

Para todas las personas que quieran conectar con su fuerza y su momento vital para generar movimientos transformadores.

Para profesionales del acompañamiento que quieran conectar con el movimiento como herramienta de aprendizaje y transformación.

¡No os lo perdais!

 http://eepurl.com...

February 13, 2017

Per tal que un grup motor tingui impuls creatiu calen, com a mínim, tres coses: cohesió (creació d'un entorn de confiança i acollida, de sentiment de pertinença), valor (que tothom senti que la seva presència i aportació, així com les del grup, són significatives i aporten valor) i objectius compartits que es tradueixin en accions efectives.

Això és el que vàrem treballar amb el Grup Motor de l'Eduxarxa410 de Vilanova del Vallès. El grup motor torna a arrencar amb bones energies!!!

http://eduxarxa410.blog.pangea.org/

October 20, 2016

Amb l'equip de Desdelcos hem iniciat un acompanyament al claustre de l'Escola Antoni Grau i Minguell. La formació, que durarà tot al curs, s'orienta a l'empoderament dels mestres per a treballar amb les noves eines que requereix l'Escola Nova 21: una escola oberta a l'aprenentatge vivencial i autònom, al reconeixement i treball de les emocions, a la creativitat, al reconeixement del potencial i necessitats de cadascun dels alumnes, etc.

La escola que s'està gestant requereix d'un nou posicionament per part dels mestres davant la funció educadora. I això és el que treballarem al llarg d'aquest any a Sant Quintí.

September 16, 2016

Seguim amb els tallers d'escolta activa i creativa. Després de l'experiència enormement rica que vàrem tenir a Vilafranca amb un grup de docents, aquest cop els tallers han arribat a Brasil, al Centre de Cultura Luiz Freire, on hem pogut compartir un espai d'aprenentatge amb un grup de professionals d'ONG i del desenvolupament humà.

Ben aviat repetirem els tallers a Igualada!

September 9, 2016

"Podemos calar a boca, jamais o corpo;

esconder a verdade com palavras, jamais com a voz"

"Podem callar la boca, mai el cos;

amagar la veritat amb paraules, mai amb la veu"

Augusto Boal

Quan la comunicació és des del cos, amb tot el nostre ésser disponible, és plena, és essencial, és veritat pura. En aquest acte comunicatiu emergeix en nosaltres una mirada neta, sincera, comprensiva, empàtica, respectuosa, tendra.

August 12, 2016

Galeano ens convida a mirar-nos des de la seva mirada lúcida: 

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Featured Posts

Moure la vida des del cos

March 8, 2018

1/8
Please reload

Archive
Please reload

Blog

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now