Desfer el nus que encongeix l’ànima

October 18, 2017

Foto: www.lamenteesmaravillosa.com

 

 

 

Vivim un moment excepcional, carregat gairebé a diari d’esdeveniments que ens  colpegen emocionalment, ens capgiren la quotidianitat, les converses, els hàbits de relació, etc.

 

L’emoció és a flor de pell i el cos i l’ànima s’encongeixen per la  

 

Indignació, ràbia associada a un sentiment de profunda injustícia

Frustració, en veure esmicolar-se el desig de comprensió i reconeixement

Incomprensió, davant l’odi que es desferma i fomenta a consciència

Desemparament, quan les institucions giren l’esquena

Humiliació, per l’arrogància, la prepotència i la mentida practicades com a estratègia

Por, del que pot venir, de la repressió que ja és, però a la que no li coneixem límits

Tristesa, pel que de ben segur perdrem pel camí, pel que ja estem perdent dia a dia en democràcia, llibertat i convivència

 

Un nus ens oprimeix el pit; ens tanca l’estómac;  ens omple la gola de tot el que voldríem cridar o ens confon el pensament; o una mica tot alhora.

 

Hi ha lloc, també, per emocions que ajuden a eixamplar el pit i compartir mirades còmplices, però el nus és gran i el camí llarg i ens cal poder tornar a respirar.

 

No entraré en les possibilitats de canalitzar i expressar aquestes emocions a través de l’acció (de l’acció política individual i col·lectiva, de l’enfocament de les converses que mantenim quotidianament, de la regulació dels grups de whatsapp i l’accés a les xarxes, etc.). Tot allò que puguem fer per donar sortida, expressar i canalitzar les emocions és positiu. I tot allò que puguem fer per evitar intoxicar-nos, també.

 

Dit això, el propòsit d’aquest escrit és oferir-te unes pautes centrades en la vivència corporal d’aquesta emocionalitat, enfocades a desfer el nus des del cos: alliberar tensió, recuperar l’alè i el volum interior, asserenar el pensament, tornar-te a omplir de tu mateix/a, de la teva presència gran, ample i brillant. En definitiva: moure el cos per a moure l’ànima i desenganxar allò que se’ns hi havia incrustat, per a seguir caminant amb més lleugeresa.

 

Perquè tot allò que sentim s’expressa en el nostre cos. Perquè des del nostre cos podem canviar allò que sentim.

 

Som-hi?

 • Busca un espai acollidor i íntim

 • Posa’t dret/a, sense sabates, amb les cames lleugerament doblegades i els peus paral·lels a l’alçada de les caderes.

 • Tanca els ulls i sent l’equilibri del teu cos en contacte amb la terra. Sent que la teva pelvis està centrada (ni molt endavant ni molt enrere).

 • Fes 3 inspiracions profundes

Obre la música i prepara't per començar amb la primera cançó:

 

Primera cançó

 • Comença a dibuixar petits cercles amb diferents parts del cos, baixant des del cap fins als peus: 

  • CAP. Sense esforç, deixant que sigui el propi pes del cap el que et condueixi. Dibuixa el cercle molt petit quan passis per darrera (molt poca torsió) i més gran per davant. Sent com s’afluixa la mandíbula. Canvia el sentit.

  • ESPATLLES. Un sentit i l’altre. Poc a poc suma-hi els COLZES, CANELLS I DITS. Mobilitza des de l’omòplat fins als dits de les mans.

  • PELVIS.

  • PEUS. Comença per jugar amb el teu pes, duent-lo endavant, enrere, cap a un costat i cap a l’altre. Continua per un dels dos peus, fent-lo girar com si volguessis deixar l’empremta de tot el contorn del peu enfonsada a terra. Després l’altre peu.

 • Recorda’t de respirar

 • Comença a moure’t buscant que el moviment sigui lent, circular i continu, sense principi ni fi.  Intenta que el moviment arribi en algun moment a totes les vèrtebres de la teva columna, des de la base del crani fins al còxis i a totes les articulacions, com si les volguessis engreixar.

Segona cançó

Comença a dibuixar línies rectes amb els braços. Poc a poc ves afegint moviments més rectes i secs de cames i braços (llençar braços, picar amb els peus a terra, etc.), moviments també d’obrir i tancar el pit.

 

Tercera cançó

Inicia moviments que busquin deixar anar, descarregar tota la tensió, sobretot d’espatlles i coll (sacsejant, buscant una petita vibració, etc.). Deixa anar el control mental i permet al teu cos moure’s lliurement.

 

Quarta cançó

Deixa’t portar per la música, gaudeix-la, deixa que el cos s’expressi.

 

Darrera cançó

Ves parant poc a poc el moviment, molt progressivament. Queda’t una estona en quietud, respirant i escoltant el residu del moviment dins teu.

Són unes pautes que pots seguir cada dia, o cada quan sentis que ho necessites. Només et cal reservar 25 minuts a l’agenda.

 

Si has arribat fins al final, escriu-me explicant-me com t’ha anat!

 

Gràcies 

 

 

Please reload

Blog

Featured Posts

Moure la vida des del cos

March 8, 2018

1/8
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon
 • Grey Pinterest Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now