Moure la vida des del cos

March 8, 2018

La vida és moviment. Per molt que a voltes escollim quedar-nos quiets, desitjant que res canvïi, la vida avança i transforma al seu pas relacions, paisatges, cossos, pensaments, emocions i tot allò que ens envolta i ens conforma. Res pot ser ara com era ahir.

 

Sovint m'he descobert volent atrapar moments en què una manta de plenitud m'ha cobert de cap a peus. Moments que voldria estirar per sempre, retenint totes les sensacions corporals dins meu, com si p

 

ogués tapar l'olla i no deixar-les fugir. I tanco els ulls i m'esforço a recordar totes les sensacions per a reviure-les i, així, retenir-les uns instants més, mentre sento que s'escolen com l'aigua entre els dits i el moviment de la vida se les endú. Perquè la vida no s'atura. 

 

Nosaltres som moviment. Per molt quiets que romanguem no podem deixar de sentir, de bategar, de respirar, de pensar, d'observar la vida i d'actuar. Som un moviment orgànic intern, integrat al cicle natural. Un moviment sovint aliè i imperceptible al nostre fer diari si no hi parem atenció. Un moviment que ens parla de la nostra energia vital i d'allò que ens cal per a nodrir-la i tenir-ne cura.

 

I som també i alhora un moviment relacional, integrat a diversos sistemes socials. Un moviment d'anada i tornada, visible i perceptiu, actiu i reactiu. Un moviment que ens parla de la nostra manera d'estar en el món, d'allò que fem, sentim i pensem. 

 

Aquests moviments que ens defineixen es vertebren, s'expressen i es manifesten en el cos. En un anar i venir continu de dins cap a fora i de fora cap a dins. Allò que percebem en el cos, allò que sentim i allò que pensem es vertebra i ens conforma de manera indissociable.

 

Moure la vida des de la facilitat i organicitat és accedir a la nostra pròpia saviesa interna. És escoltar-nos. Escoltar les nostres sensacions i emocions. Escoltar-nos pensant i actuant. Escoltar-nos en aquest moviment orgànic intern i en aquest moviment relacional. I és escoltar-nos també en allò que no diem, no percebem, no sentim i no pensem. Sentir les possibilitats de moviment que la vida ens ofereix i hem anat deixant de camí és el primer pas per a poder iniciar canvis. 

 

És des d'aquesta escolta plena que podem contactar amb la nostra saviesa interna i accedir als nostres propis recursos per a moure la vida cap allà on volem.

A "Moure la vida" desenvolupem la consciència i l'escolta internes, portant l'atenció al cos i al moviment en primer lloc. A través d'explorar les possibilitats del moviment descobrim els patrons que tenim incorporats i que ens limiten i iniciem nous traçats per a la memòria cel·lular. Des del cos, doncs, anem a la consciència, permetent l'inici de nous camins i de la consciència anem al cos i a l'acció per a moure la vida. 

 

"Moure la vida" és una conversa de coaching amb nosaltres mateixos a través del cos.

Utilitzem el moviment lliure, la respiració conscient, la meditació, la visualització, les imatges o la creació plàstica per a accedir a una nova comprensió de la realitat i de nosaltres, que ens permetrà actuar de manera més propera al que som i d'acord amb el que volem.

 

 

 

Please reload

Blog

Featured Posts

Moure la vida des del cos

March 8, 2018

1/8
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now